Kumbaya, my lord, Kumbaya!

Finále Central - East regionu v Ultimate Frisbee

2. 9. 2008 17:10
Rubrika: Frisbee | Štítky: frisbee , sport

Dělám sport, jmenuje se Ultimate frisbee. Je to sport bezkontaktní, bez rozhodčích, kladoucí velký důraz na vnitřní kázeň a přesto velice dynamický a rychlý. Hraje sedm proti sedmi hráčům, s diskem se neběhá a úkolem je, chytit disk v "zóně" na druhé straně hřiště než začínáte. Soupeř se Vám, to se ví, snaží disk ve vzduchu srazit seč mu síly stačí :-)

Jako člen teamu Prague Devils jsem si s ostatními spoluhráči brousil zoubky na postup do celoevropského finále konaného na přelomu října a listopadu. Z 16ti týmů postupovali čtyři nejlepší. Nebudu to protahovat, postoupili jsme, takže hurá do Francie! Zatím posílám přehled zápasů, jak jsem je vnímal já a sepsal pro web http://www.frisbee.cz :

Přehledové hodnocení zápasů:

Skupina Feldrenner, Prague Devils a BigEz dávala tušit, že na turnaji v Norimberku si pořádně zahrajeme. Než někdo popíše turnaj jaký byl, přináším krátké shrnutí zápasů:

Prague Devils – Feldrenner 17:16 (pátek)

Ještě před zápasem, v jedenácti lidech, jsme věděli, že hra s německým mistrem nebude procházka růžovým sadem, ale chtěli jsme hrát se vztyčenou hlavou. K hlavám jsme se dostali po prvních třech bodech, kdy jsme soupeři nechali třemi chybami vedení 0:3. Time out a mytí hlav. Poločas 5:8 ukázal, že jsem s německým soupeřem schopni držet krok, stav 11:11 a jdeme poprvé do vedení 12:11. To nám však dlouho nevydrželo a vedení se ujali němci za stavu 13:14. Že silný útok je základem frisbee se projevilo stavem 16:16 kdy ani jeden z týmů nechtěl připustit prohru. 16:16, Feldrenner útočí, vše mu vychází a závěrečný over do rukou Brankyho, který je více než spolehlivým chytačem takovýchto hodů měl být tečkou za zápasem. Byla, ale hořkou pro Feldrenner – Braňo si vybral slabou chvilku za několik let zpět a PD získávají disk. Tři dlouhé Frankieho třikrát vráceny pro údajné kroky. Rozehrávka nakrátko, pár hodů a jásot na straně PD.

 Prague Devils – BigEz 15:4 (sobota)

Těžko říct, kde udělala rakouská zelená armáda chybu, snad v tom, že si sebou nepřivezli ani maličko ze své bojovnosti, jejich hra působila líně, jako by se jim nechtělo běhat. Poločas 8:1 pro Devils, po poločase třikrát výměna bodů a konečné skóre 15:4. BigEz, v celkovém pořadí pátí, působili vůbec takovým nemastným, neslaným dojmem.

Prague Devils – Flugsaurien 15:5 (sobota)

Běhající mladíci z Rakouska, kteří snad ponejvíc dojeli na svou sestavu – devět lidí je skutečně zoufale málo na turnaj typu Norinberk. Poločas 8:1, jinak se během hry nic zvláštního nestalo. Naší největší motivací pro tento zápas bylo postoupit mezi TOP4 a vyhnout se třetímu zápasu v sobotu, což jsme splnili bezezbytku.

Prague Devils – Ragnarok 7:15 (neděle, semifinále)

V osm hodin se oba týmy sešli na hřišti, aby se stihly dostatečně zahřát, rozběhat a připravit. Už během rozcvičky bylo jasné, že půjde do tuhého. Mnozí členové Devils s úsměvem připomínali Amsterdam, mnozí z červených svými úsměvy dávalo najevo, že laciné to nebude.

Devils povzbuzeni úspěchy předchozích dnů zaútočili (slova frankieho: „nejsou lepší, jsou jenom červení“ mi dlouho zůstanou v hlavě) a vylámali si zuby na dánské obraně, stejně jako na vlastních chybách. To, co se dělo celou sobotu se odehrávalo v obráceném gardu. Zatímco obrana chladla na lajně a halekáním a radami se snažila podpořit útok, útoku se nedařilo. Výsledek 7:15 odpovídal stavu hry, kdy se útoku dařilo jen v druhé polovině zápasu (poločas byl, tuším 2:8).  

Zbývají jeden nebo dva zápasy, abychom věděli, jestli se dostaneme do vytoužené Francie.

Prague Devils – Bad Skids 15:11 (neděle, zápas o třetí místo)

Mladíci z Německa (toho roku třetí nejlepší německý tým) nám nedali ani jeden bod zadarmo, bojovalo se o každý metr hřiště, se zónou měli problémy pouze jednou, pak jim patrně nevadila, Bad Skids hráli velice trpělivě, hodně prohazovali do zavřené a nemálo tím zatápěli obraně. Poločas 8:6, Devils mají útok a další přetahování se o každý bod.  Devils si do posledního bodu nemohli oddechnou ani být čímkoliv jistí, protože pokud by Bad Skids  jen ucítili vůni šance, zaútočili by dravě jako vlci, což v Norinberku několikrát také ukázali. Poslední bod, který chytil Frankie, ohromná radost a postup do Francie. Příští sumář, snad tedy z Francie.

Zobrazeno 1548×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio