Kumbaya, my lord, Kumbaya!

Kde domov můj, kde?

27. 5. 2009 10:25
Rubrika: Žvatlání

"Jsem Evropan jsem, mám rád svou zem" - parafráze na Šimka a Grosmana dnes uvede moje zamyšlení. Mám myšlenky v půli cesty, takže mě omluvte, pokud to nebude „pravé ořechové". Četl jsem spoustu národně procítěných článků a nevěděl jsem, co mi na nich nesedí. Vezmu to pomaličku a postupně. Evropa byla nositelem „západní civilizace" ať už to znamenalo cokoliv.. Řekové, Římané, polyteismus vystřídaný monoteismem, válka stíhaná válkou, oslavy Boha a oslavy lidského rozumu a vědění, to vše zde bylo a to vše vytvořilo zvláštní svět zvaný „Evropa".

Střih, záběr, podívejme se na takové maličké územíčko západně od geografického středu Evropy. Dnes se jmenuje Česká Republika a zoufale se snaží tvářit světově, navrátit se na výsluní zahraniční diplomacie z let 1918 až 1938. Vlastně nenalézám odpověď na otázku - kdo je to Čech? Jak se nechá tato etnická skupina definovat? Vnější znaky - jsou to lidé žijící (většinou) na území ČR, jsou to lidé hovořící českým jazykem (tak jak umí) a drtivá většina je bílé pleti. Vnitřní znaky - smysl pro černý humor (povětšinou) a Švejkovství (někdo tomu říká bezpáteřnost, prostě se dokážeme přizpůsobit situaci). Pokud jsem něco zapomněl, pak mě klidně v komentářích doplňte!

Jsme zpátky v Evropě, píše se rok 1945 a celá Evropa je naprosto grogy, vítězné mocnosti mají podobné prd jako mocnosti poražené, Evropa začíná hledat cestu „kudy z toho ven. Vzniká EHS, později EU kde se lidé snaží bojovat za naše „evropanství". Kdo je to Evropan? Vnější znaky - jsou to lidé žijící na území čeho? EU? (to Norové a Švýcaři nejsou Evropané?) na území geografické Evropy? (považuje někdo z vás rusy za Evropany?), lidé mají (jakou vlastně barvu pleti? Vždyť seveřany rozeznáme od Italů a Francouzky od Němek a to ani nemusí promluvit, rusky a Britky jsou kapitolou samo pro sebe) a každý hovoří, jak se mu jen chce. Vnitřní znaky - kompromisy a odpuštění. Evropané se poučili, do konfliktů se nepouští a namísto svých armád mají armádu USA v rámci NATO. Prominout Němců, prominout a tolerovat všechno a cokoliv, jen aby byl klid...

A právě to je bod, kdy vlastně zjišťujeme, že EVROPAN je uměle smyšlená osoba, kterou se mi nedaří definovat (už jsem psal, že definice Evropana uvítám v komentářích?). A pak jsou tady přistěhovalci. Co po nich vlastně vyžadujeme?

  • Nauč se náš jazyk, abychom se domluvili
  • Posílej své děti do školy
  • Pracuj a dávej státu víc než si vezmeš
  • Neporušuj zákony této země
  • Buď jako my

Poslední bod mě děsí. Říkáme „buď jako my" ale kdo jsme my? Evropská historie šla ruku v ruce s křesťanstvím a křesťanskou morálkou, nyní se Evropa Boha zřekla. Česká Republika se Boha zřekla už dávno, takže se musíme ptát - KDO jsme my? Co nás naplňuje? Co nás definuje? Pokud se přistěhuje muslim JE muslimem a jediné co mu nabízíme je negace - nevěř v Boha, takového Tě nechceme, přestaň věřit a začni jíst, co Ti naservírujeme.. většina našich výhrad směřuje k jejich víře, protože první čtyři body požadavků se snaží první vlna přistěhovalců splnit (tady záměrně vynechávám jejich děti, které nemají práci - příkladem budiž Francie, ačkoliv i tam je otázka čí je to vina).

Prosím, pomožte mi najít definici evropanství a češství, abych věděl, že nejsme pouze prázdné skořápky, ale že jsme komplexní lidé - tělo i duše.

Zobrazeno 2386×

Komentáře

jarda77

Né, to je vo tom, že lidi maj v palicích nasráno. Pod nějakým pojmem si představují úplně něco jinýho, takže ve výsledku taková osoba žije vlastně ve lži.

Jidášek

to:Jarda77<br />
Hřích = porušení pravidel silničního provozu či zdravého životního stylu. Hřešení je např. kouření či pojídání sladkostí. ("Policie pokutuje hříšníky").<br />
Pokušení = Doporučovaná, tolerovaná či alespoň omlouvaná ochota spáchat hřích; často je chápáno jako něco, čemu je vlastně třeba podlehnout. Například touha zakoupit drahou kabelku či sníst čokoládu ("nejjemnější pokušení").<br />
Ďábel = obdivná přezdívka či označení někoho, kdo je ve svém oboru dobrý. ("staňte se sexuálním ďáblem!"). Anděl=stvoření líbezné, něžné a naivní... proto je, kvůli vyváženosti, lepší "anděl s ďáblem v těle"...<br />
Zpověď = sdělení informací o svém soukromém životě novinářům ("Otřesná zpověď prostituta!")<br />
Půst = NEDOBROVOLNÉ odříkání si nebo deficit čehokoli; nežádoucí stav, který je třeba co nejdříve opustit. ("sexuální půst", půst fotbalisty, který pro zranění nemůže hrát...)

Zobrazit 12 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio