Kumbaya, my lord, Kumbaya!

Vaječná politika na facebooku

1. 6. 2009 16:37
Rubrika: Žvatlání

Sledujete politiku? Tenhle dopis se mi poměrně líbil, jakkoliv bych tam ještě pár řádek dopsal. Zdrojem je facebook a ano, pod něco takového se klidně podepíšu. Klidně tohle berte jako volební agitaci, ale jako spousta lidí vím, koho volit nebudu, za to netuším, koho volit budu :(

http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/group.php?gid=103888346344&ref=nf

 

Politickému grémiu ČSSD.

Ostře se ohrazujeme proti označení jako skupina příznivců organizovaná ODS. S touto politickou stranou nemáme nic společného a i k jejím počinům máme své výhrady. Jsme nezávislá iniciativa, která není podporovaná žádným politickým subjektem v ČR. Spojuje nás odpor ke konfrontačnímu a populistickému stylu politiky, vyvolávajícímu třídní nenávist, jak jej v naší zemi prezentuje současné vedení ČSSD, konkrétně její předseda Jiří Paroubek, hejtman David Rath, statutární místopředseda Bohuslav Sobotka a další.

Naše iniciativa si přeje seriózní a konstruktivní politickou diskuzi, ve které by jednotlivé politické strany a uskupení společně našly konsensuální řešení problémů současné krize a také směr, jakým se naše země bude dalších 10 až 15 let ubírat. Nechceme, aby se s každou novou vládou radikálně měnily parametry ekonomického prostředí a závažné problémy, jako je zdravotnictví, školství nebo penzijní reforma, se odsouvaly. V sázce je nejen naše přítomnost, ale hlavně budoucnost.

Nelíbí se nám, že předáci jednotlivých stran upřednostňují své osobní ambice na úkor občanů tohoto státu, nechceme aby politici v boji o moc přicházeli s nesplnitelnými populistickými sliby, které pouze zvýší výdaje státního rozpočtu. Ti, kteří teprve vstupují do veřejného života, jsou bez vlastní viny zatíženi již stomiliardovými dluhy. Nestojíme proto o laciné sliby okamžitého sociálního státu na úkor budoucích generací.

Vyzýváme tímto dopisem ČSSD, aby ustoupila od nekonstruktivního a populistického stylu, kterým se v posledních letech a zvláště před volbami prezentuje. V případě pokračování konfrontační politiky ČSSD, hodláme i my pokračovat v pokojných projevech nesouhlasu na jejích akcích. Své názory na chování a argumenty jednotlivých stran pak vyjádříme v říjnových volbách.

Voliči.

Zobrazeno 2477×

Komentáře

Brcko111

Dobrej nadpis. Přesně jsi se trefil do toho Facebooku. <br />
Řekni mi, která strana neslibuje?? Když se tak opíráš/opírají do jedné strany. Tak určitě budou mít nějakou tu svoji, kterou budou volit (později)...Jen mě nenapadá ta ideální a ta strávná když je kolem toho tolik kraválu a zbytečných keců, vnucování a řadování prostřednictvím Facebooku ze kterého jsou všichni tak hotoví. Je to přece správná věc :-D (to je ironie).

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio