Kumbaya, my lord, Kumbaya!

Rukověť strýčka

23. 9. 2009 19:14
Rubrika: Žvatlání

 

Sedím ve vlaku a píši pár slov. Je to tři hodiny co jsem novopečený strejda. Co na tom, že děťátko je třeba ještě trochu dopéct v „mikrovlnce" jak říkají jeho rodiče, ostatně pokud bude po nich a ona  bude, pak už tu vypečenost má ve vínku. Jedu za tatínkem, čeká nás hledání společných rysů z prvních fotek a pak dost možná mnoho přípitků na zdraví maminky i malé Kristýnky (které nehodlám říkat jinak než Kikísek).

Život je boj a nový život je něco nádherného. Měl jsem to štěstí prožívat radost z nového života již na začátku prázdnin, to vše v živém přenosu přímo doma u své spolubydlící. Malá Kristýnka (pro změnu Kikina, abych se v tom vyznal nejenom já, ale i vy) mi doma roste před očima, už má dva měsíce a kousek, je to velká slečna která nás všechny tah za nos a my skáčeme, jak ona pofňukává. Nádhera. A teď další přípustek u člověka mně ještě mnohem bližšího (sestřenka a její Dalibor, který má asi tak tři týdny jsou poněkud z ruky, tímto se jí omlouvám, ale nezapomínám na ni stejně jako na bratránkova dvouměsíčního valibuka, který  je dál než vlak dojede).

Nový život, další nositel rodového jména (alespoň než si ji z domu odvede nějaký uhrovatý výtečník a bude po rodovém jménu). Jedu za novopečeným tatínkem a jsem zvědavý, v jaké bude náladě, jakkoliv na tom vlastně nezáleží, protože ze svého hradu úsměvů, štěstí a radosti se nenechám jen tak vykopnout. Jsem strejda! Hlava se mi točí radostí což je podobný pocit jako po chlastu, ale není vám špatně. Jednou, pokud Bůh dá, budu strašný otec. Přísný. Ještě štěstí, že umím jen kluky, protože moje holčička by s žárlivým tatínkem měla peklo (a to vynechávám variantu, že by nebyla po mamince, ale byla by po tatínkovi! NIKAM! Na řetěz, sedět doma, na to jsi ještě moc malá, malá tátova holčička!). To ale hodně předbíhám.

Chci tím říct všem, které to zajímá a dokonce i všem, které to absolutně nezajímá, že jsem strejda, že se první podzimní den 23.9.2009 kolem třetí hodiny odpolední narodila Kikísek Duchanová a že ji nepotřebuju vidět abych se zamiloval a zase o stupínek více toužil po svém malém svišťovi, kterého budu moct rozmazlit v nesnesitelného fracka, abych nadával celému světu, který mi zkazil mé jistě nejlepší a nejchytřejší děťátko.

Kikísku, my Tě milujeme a i kdyby chyběly peníze nebo nové oblečení, naše láska chybět nebude, to s čistým svědomím prohlašuji za celou rodinu.

Tvůj stýček z Prahy, Pavel

Tuto rukověť věnuji všem, co uvažují o zahubení něčeho tak nádherného jako je lidský život. Snad si uvědomí, co tím zahazují. Nezáleží na sociálním postavení rodiny, nezáleží na okolnostech, záleží na lásce bližních. Dokud se oháníte falešnou ohleduplností, tak jste nepochopili co je to láska. Láska znamená milovat a z lásky překonávat překážky, nikoliv se vzdávat lásky, protože by mohly přijít překážky.

Zobrazeno 2339×

Komentáře

solipso

Kikísek?! Snad Týnka, ne? Ať ji věrný Pán Bůh vede a chrání.

Albrecht

Pan Buh pozehnej.

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio