Kumbaya, my lord, Kumbaya!

Proč jsem na signálech?

31. 10. 2009 13:50
Rubrika: Žvatlání

Dostal jsem zajímavou otázku - proč jsem na signálech? Co tu vlastně dělám? Napsal jsem odpověď a řekl si, že by to mohlo zajímat více lidí.

Na signály jsem se dostal vlastně náhodou a to s jediným cílem - naučit se něco o ŘKC. Mirka je katolička, já jsem protestant a narozdíl od mé vlažné víry, ona věří dost a dost. Takže mě zajímalo, "vo co komu de" a co to pro mě/nás znamená.. S Mirkou jsme od začátku řešili hodně věcí, víra byla tvrdý oříšek. Takže Papo přišel na signály a hned jako protestant dostal za uši :D Jenže, protože jsem tvrdohlavý mezek, tak jsem je s heretiky poslal do háje a zeptal se, "vo co jim de" (vždyť kvůli tomu jsem taky přišel). Upřímně - nezajímá mě nějaká "ultra light verze" ve stylu "to musíš srdíčkem", protože to je k ničemu, tak málo Mirka prostě nevěří. Rozhodnul jsem se jít do toho po hlavě a proti těm nejtvrdším tady. Vyplatilo se. Poté co jsme se přenesli přes několik stovek úvodních příspěvků pochopili, o co mi jde a já jsem dávno přišel na to, že obsah bude to zajímavé. Dneska mě s "černými" dává dohromady kde kdo. Pitomost všech, že se nezajímají více o tuhle skupinku lidí, jsou to lidé, co věnovali spoustu času vzdělávání sebe sama. Stačí jen zapojit hlavu a trochu si to filtrovat.


Dnes je to tak, že se na signálech nedozvím nic nového (nebo jen zřídka kdy) a mrzí mě to. Věčné "to si ŘKC rozmyslí" nebo "to se ještě bude diskutovat" mě otravuje. Upřímně - podle sebe soudím Tebe a jestli si evangelík dá tu práci, aby si nastudoval a dlouho přemýšlel, PROČ něco takového ŘKC hlásá a říká, tak nechápu, proč si tuhle práci nedává katolík.. Vzhledem k tomu, že se o věcech víry ŘKC vyjadřovat nechci (a pokud se vyjádřím, tak je vždy na začátku "podle mě" a na konci "kdyžtak mě někdo (p)opravte" - ono nekonečné "jako protestant o ŘKC nemluv, když tomu nevěříš"), tak mi nezbývá, než tyhle lidi upozornit na to, že nemají pravdu formálně v argumentaci, protože mě to vytáčí, přijde mi to jako lenost, říct "ono se to změní" namísto "popřemýšlím, proč to tak je". Rozstřílet na body někoho o třídu slabšího nepřináší žádné potěšení. Ani prostor pro zlepšování argumentace tu není. Chybí schopní oponenti (zní to nafoukaně, já vím).


Jinak podle mě většina těch "zlých"  lidí provokuje záměrně, provokuje aby lidé mysleli. Lidé, co se chtějí zamýšlet. Jako příklad dám faun04 nebo eště výraznější honza17 - člověk, katolík, co chtěl konvertovat k protestantům, protože s ŘKC nesouhlasil. Dva roky chodil na kurzy, aby pochopil, co ŘKC říká.. naučil se komunikovat s černými (vždy proti nim přísně vystupoval) a dnes jej někteří označují za černého. Zbytečně. Jen své víře obětoval spoustu času a úsilí. Pokud je to symbol černoty, pak bych přál každému, aby byl černý.

 

Co mi signály daly? Spoustu dobrých lidí všech vyznání a zastánců různých pravd.. Na závěr přeji signálům Boží požehnání a aby byly skutečně křesťanské.. Chápu, že forma některých smazaných nebyla z nejlepších, přesto to byli také oni, kdo mě donutil hodně přemýšlet..

Zobrazeno 2123×

Komentáře

mag

Nemůžu souhlasit s vyjadřováním některých lidí na signálech (a nejde jen o ty, kteří jsou nazváni černými), ale přesto skupina "černých" má v mnohém pravdu.<br />
<br />
Možná Bůh na Papovi chce ukázat jak je víra velkým darem - že si ji z prstu nevycucáme. :+)

Janiczek

hama-pemptos: Cílem signálů je vést lidi ke katolické víře? To abych si dával bacha ;)<br />
<br />
>> spasen bude jen ten, kdo "žije v jednotě Katolické Církve"<br />
<br />
Hmm, já bych se hádal (a jak rád, doprčic :D ), ale jelikož já mám jako autoritu Bibli a ty (vy) "neomylné" papežství, k ničemu by to nevedlo. Já bych ti argumentoval verši z Bible a ty bys mi argumentoval výroky lidí.

Zobrazit 17 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio