Kumbaya, my lord, Kumbaya!

Slova papeže v ČR (krátký rozbor)

3. 11. 2009 22:53
Rubrika: Žvatlání

Další dílo z pera protestanta na téma "co učí katolická církev". Když už tady mizí katolíci, holt se toho bude muset ujmout protestant. A dobře vám tak!

Encykliku jsem žádnou nečetl, proč bych to dělal? Denzingera jsem taky nečetl. A proti tomu co ŘKC učí vystupuji už tím, že jsem protestant. Rozhodnul jsem se dnes navázata na poselství papeže Benedikta XVI. tady v ČR. Dopisy jsou OUT, tak zpátky k tomu, co mi přišlo od jednoho spíše srdíčkového katolíka, zřejmě pro podložení jeho slov o srdíčku. Posaďte se, připoutejte se, jedeme:

... "Papež vás žádá, abyste svou víru žili s radostí a nadšením; abyste rostli v jednotě mezi sebou a s Kristem; abyste se modlili a byli vytrvalí v přijímání svátostí, zvláště Eucharistie a svátosti smíření; abyste pečovali o svou křesťanskou formaci a byli poslušní nauky vašich pastýřů. Na této pouti ať vás doprovází svatý Václav svým příkladem a svou přímluvou a ať vás stále ochraňuje Panna Maria, Matka Ježíše a nás všech. Ze srdce vám žehnám!"

zdroj: http://www.opusdei.cz/art.php?p=35489

Přečetli jsme slova papežova. Bohu díky. ;)

Copak nám píše?

Pro srdíčkáře: "abyste svou víru žili s radostí a nadšením"

Pro kritiky jeho kroků v ekumeně: "abyste rostli v jednotě mezi sebou a s Kristem" (mimochodem jeho kroky dávají smysl, alespoň mně - košile je blíž jak kabát. Než se snažit sblížit s kde kým, začíná s těmi, co mají k ŘKC nejblíže)

Pro všechny věřící: "abyste se modlili a byli vytrvalí v přijímání svátostí, zvláště Eucharistie a svátosti smíření, abyste pečovali o svou křesťanskou formaci"

Pro milovníky nauky (ať nepíšu "černé"): "a byli poslušní nauky vašich pastýřů"

Potom rozloučení (to už kopírovat nebudu).

 

A teď myšlenka otce Fura: Myslíte, že tato moje interpretace je možná? A pokud říkáte, že ne, pak se ptám proč? Protože je to jeden celek? Super, tak mi safra někdo vysvětlete, proč jedni zdůrazňují  hlavně to jedno a jiní tu jsou perzekuování za to, že připomínají i to druhé? (Ano, formální obvinění bylo za formu, já vím, jen si o tom myslím své). Vždyť to přeci nedává smysl.. Takže, asi tolik pro dnešní den.

Zobrazeno 1281×

Komentáře

Papo

ViZ: Protože kdyby za formu, tak by muselo letět mnohem více lidí. Moje úvaha vede tedy k tomu, že když jinde forma prochází, musí to být, nutně, obsahem.

ViZ

prekvapuje mne, jak si muzete myslet, ze nekteri byli perzekuovani za jinakost nazoru. Mozna ze jste podlehl nejake iluzi? Papo, zamyslete se treba nad timto: nekteri zde pusobili dost dlouhou dobu a sve nazory nezmenili."Jen" formu...

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio