Kumbaya, my lord, Kumbaya!

Sliby - chyby?

14. 12. 2009 19:43
Rubrika: Žvatlání

Signály budou mít od 1.1.2010 nového šéfreaktora. Možná dočasného, možná stálého, každodně bude to HejTi. Na týmovém blogu rozjel brainstorming nad novým reakčním plánem. Tento miničlánek bude bezesporu výkřikem zhrzené milenky, takovou přípravou na "já jsem vám to říkal", alibistickou vějičkou, ale přesto si jej neumím odpustit, obzvláště pokud uvážím, že moje dva příspěvky s velice konkrétním dotazem byly smazány jako bezpředmětné resp. nevyjadřující se k obsahu článku.

Svou první zkušenost s RT signály jsem udělal s Vojtecem a Majkiii, ten dojem, který to ve mně vyvolalo byl všelijaký, ale je to vlastně jedno, protože alfou i omegou toho rozhovoru bylo, že RT signály nemá kapacity, na to, aby dokázala organizovat větší počet lidí (i kdyby to byli nakrásně snaživí dobrovolníci) než aktuálně řídí. V tomto světle se nápady typu "rozhovory" nebo "vyhlašování témat a zasílání článků" jeví jako čirá utopie, protože vždybudou narážet na jedno zásadní omezení - NĚKDO to bude muset přečíst, NĚKDO to bude muset vybrat, NĚKDO to bude muset schválit. To slovo NĚKDO zní jako magické zaklínadlo a ono jím také je. Dokud se toto nevyřeší, nemá smysl filosofovat tímto směrem dále.

Druhá zkušenost se obrací k druhé půlce lidí, kteří si přejí signály více šířící křesťanskou nauku. Vojtec jasně odpověděl, že na odpovědi ohledně víry jsou tu jiné weby, někde na signálech jsou i sepsané tři z nich (neumím to najít, ale Vojtec nám to ukazoval). Aktuálně duchovní signálů nestíhá a pokud mu někdo přidá práci, tak co? Nebuded stíhat ještě více? Když jsem se vyjadřoval k doplnění vizí signálů o komentář duchovního signálů, odpověděl mi HejTi:

"K tomu co píšeš, co by signály.cz měly či neměly dělat co se týče nevěřících lidí - my se snažíme v tomto směru spíš o preevangelizaci, aby se tu člověk seznámil s někým jiným či se společenstvím, jel na nějakou akci... a až skrz reálný vztah v reálném světě s tímto člověkem či společenstvím přišel do společenství církve."

Takže vážení a milí, 2x stejná odpověď - NE, signály nebudou více křesťanské, signály nebudou přesahovat rámec rozcestníku na akce a to především proto, že na to NEMAJÍ KAPACITY. Oceňuji HejTiho snažení, přesto se nic nemění na mém postoji - dokud mi někdo z RT neprozradí kde na to vezme lidi jedná se o klamání lidí, stavění vzdušných zámků a celá ta akce na týmovém blogu signaly.cz není nic jiného než alibismus. Upřímně doufám, že se kapacity najdou a signaly.cz porostou k větší slávě Boží.

"Hospodine, Ty který jsi věčný a spravedlivý, chci Ti děkovat za každého, kdo šíří slávu a velikost Tvého jména, za bohoslovce, za laiky, za všechny ty, kteří se snaží žít příkladným životem, kteří jsou pokorní a plní lásky, kteří Tě milují nadevše. Ať je Tvé jméno majákem pro všechny, kteří hledají a bloudí ve vlnách. Amen"


Zobrazeno 3475×

Komentáře

MiroslavKratochvíl

Janiczek: Trochu si odporujes;-) Z Hejtiho odpovedi prave plyne, ze nemaji aktivni zajem o to, aby se tu kdokoliv mel moznost dozvedet vice o nauce jinych cirkvi. Navic vlastne nemaji ani ten psaivni zajem - lidi, od kterých si mohl dostat fundovanou odpoved byli vyhozeni.

Janiczek

No, možná to před nějakou dobou šlo líp a fundovaněji, jak říkáš. Každopádně já jsem zde Johana, Cinika a podobně už nezažil - a přesto jsem odpovědi dostal. Ať už přes vzkazy či přes diskuze. Možná tedy signály slouží tomuto účelu méně než předtím, nicméně přesto to jde.<br />
<br />
To, že RT nemá o tohle aktivní zájem, je ale každopádně škoda.

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio