Kumbaya, my lord, Kumbaya!

Moderní komunikace v modlitbě

25. 1. 2010 23:05
Rubrika: Žvatlání

Je pozdě večer, takže se nebudu nějak (nijak?) rozepisovat. Stále se signály odvolávají na moderní prostředky komunikace a jiné a další líbivé fráze. Dnes už jsem jednou psal, že s líbivými frázemi dělám v práci, takže jsem na ně tak trochu alergický, pokud mám pocit, že se jedná pouze o slova, nikoliv ne o činy (res non verba!).

Dnes jsme se s Alveryonem (dnes Alweryonem) setkali ve virtuálním prostředí, které poskytuje prostor pro komunikaci a zove se skype. Slucháta, mikrofon, na obrazovce otevřený breviář - tak tomu říkám využití moderních technologií. Zatím jsme domluveni na nešpory, zítra večer, v 21:30 (ve středu já nemůžu, budu mít trénink) takže se chci zeptat vás ostatních, kdybyste se chtěli připojit, bylo by fajn mít modlitební skupinku breviáře, ačkoliv virtuální.Možná tady již taková iniciativa existuje, tak i to by bylo pozitivním zjištěním..

Zobrazeno 2187×

Komentáře

domecek

Chci se zeptat všech účastníků, jestli by bylo možné čas breviáře upravit na 21 hodinu? Díky

Lenochod

Dobrý, díky Papo

enaipi

Breviář přes skype jsme se nějakou dobu modlili a moc se mi to líbilo, jen jak se modlilo víc lidí, tak jsme se špatně shodovali.

Papo

ViZ: děkuji za odkazy. Modlitební skupinku růžence sleduji a zapojuji se, když mohu a slovo na každý den, pokud chci více než jen slovo, chci čtení, pak zde: <a href="http://cteni-na-kazdy-den.signaly.cz/" target="_blank">http://cteni-na-kazdy-den.signaly.cz/</a>

ViZ

hořet a nevyhořet - toť ars vivendi. Mj. líbivá fráze o moderní komunikaci v modlitbě - pro protestnty těžko přijatelná modlitba s Marií zde na signálech: <a href="http://www.signaly.cz/diskuze/svaty-ruzenec" target="_blank">http://www.signaly.cz/diskuze/svaty-ruzenec</a> <br />
ok... <br />
Boží slovo na kazdy den:<br />
<a href="http://slovo-na-den.signaly.cz" target="_blank">http://slovo-na-den.signaly.cz</a>

Papo

Janiczek: :-) taková iniciativa tady na signálech už byla, vázána na třetí hodinu odpoledne.. včetně důvodu proč zrovna v ten čas a tak.. Každá příležitost a důvod se pomodlit je dobrá. A je milé zjistit, že od katolíků po evangelikály se všichni shoují, že raději kratší častěji než velkou jednou za čas..

Janiczek

mládež naší církve nedávno (tak před třemi měsíci) založila něco podobného - modlitby v 21.45 každý den, ať už je člověk kdekoliv :) ale někdy to je docela výzva, když mi ve třičtvrtě zazvoní na mobilu budík a já mám naráz všeho nechat...

pavliCZECH

Papo ty jsi neskutečný úkaz! :-D v pozitivním slova smyslu. Protestant, který iniciuje a nabízí zkvalitnění denní modlitby církve :-D Jen víc takových protestantů!

Papo

PavliCZECH: Modlitba je něco, co nás spojuje a breviář mi přijde docela v pohodě, však je to Písmo, Písmo a Písmo.. občas modlitba k svatému, ale to vynechávám a jsem v pohodě.. Ber to tak, jak to je - snažím se zapálit, dokud sám hořím.. a doufám, že hořím plamenem, který neodrazuje, ale ukazuje cestu..

Papo

Ano, říkám půl desáté večer :) Znáš to - ve společenství se modlí lépe (už proto, že je to v konkrétní čas) než sám..

MiroslavKratochvíl

říkáš 21:30?

domecek

:D<br />
<br />
asi bych to rád zkusil

Gabriel-Romuald

Nemám skype!!! Ale až večer budu mít breviář v ruce, tak na Vás budu myslet. E-breviář taky využívám, teď sem z něho tisknul pro večerní bohoslužbu. Myslím, říká se tomu oikumene.

Papo

já také ne.. 21 hodin je v pohodě :)

MiroslavKratochvíl

já s časem nemám problém

Zobrazit 16 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio