Kumbaya, my lord, Kumbaya!

Boj o víru pravou

12. 2. 2010 11:21
Rubrika: Žvatlání

Dostal se ke mně takový dopis (díky, Maki!), odpověď a musím přiznat, že mě docela zaskočil. A to už je docela co říct, protože většinou mám odpověď na všechno.. O exkomunikaci na Slovensku se ví i v českých kruzích. Že podle exkomunikovaných znamená exkomunikace "zřeknutí se vedení" a tím prý automaticky poskočí pod dalšího vyššího nadřízeného, to jsem udýchal. Že napsali tomuto novému nadřízenému dopis ve smyslu "dokud nenapíšeš jinak, bereme to tak, že máme pravdu a souhlasíš s náma" (mimochodem, jejich nadřízený je přímo papež), to je běžná praktika ve firmách, kde jste se šéfem na tomto modelu domluveni, ale takto svévolně? Že Husova myšlenka na neplatnost udílení svátostí odsouzená jako blud bude přepsána a aplikována, to nemám slov. Jen slova "kněz v těžkém hříchu" stačilo přepsat za "vnitřního apostatu". Výsledek je ve finále stejný -> pokud na tuto hru přistoupíte, pak nevíte, jestli jste byli u platné zpovědi, zda přijímate tělo Páně, jestli jste křtění a biřmovaní.. atd. atp. Nemluvím o vlastním vyznání víry, které chtěli podepsat od biskupů.. Je to čtení těžší, tak se posaďte.

http://www.societasbm.sk/sk/letters/article/?article=540

jinak pár slov (o) exkomunikovaných:

http://www.sme.sk/c/5196104/stanislav-ciganek-jan-pavol-ii-nas-urazil-pobozkanim-koranu.html

a texty, díky kterým přetehl pohár trpělivosti:

http://www.sme.sk/c/5191875/slovenska-cirkev-sa-cisti-od-kacirov-exkomunikovala-rebelov.html

vyhlášení exkomunikace:

http://abu-bratislava.sk/portal/node/193

a její potvrzení:

http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20100114034

PS: Všimněte si nekritického následování jedné osoby..

Zobrazeno 1914×

Komentáře

Jashar

Tihle dohnalovci jsou totálně mimo. Vidí krizi v Církvi a hned plácají kraviny.<br />
Když neznají pořádně ani vlastní věrouku, tak ať se radši drží zpátky a dělají jen to, na co mají, jinak to není boj o víru pravou, ale boj o víru zkaženou.

Vianney

Jo, bylo to možná trošku nejasný, ale svůj podíl na tom má taky to, v jakým stavu jsem já. Jsem po duchovně velice obohacujícím týdnu a navíc absolutně silově vyřízen z cesty domů.

Papo

Vianney: asi jsem se šptaně vyjádřil, protože přesně na tenhle kousek byla má poznámka mířena..

Vianney

Nekritické následování jedné osoby? Jukni na tohle: <a href="http://www.societasbm.sk/sk/letters/article/?article=540" target="_blank">http://www.societasbm.sk/sk/letters/article/?article=540</a> - je to reakce na e-mail P. Juchelky z ČB. P. Juchelka (bývalý basilián - tedy bývalý spolupracovník a spolubratr Eliáše Dohnala) se jich táže, zda jsou ochotni připustit, že se Dohnal může mýlit. No, dotazovaní tam hýří slovníkem jako "otec /údajný - má poznámka/ biskup Eliáš hlásá pravou víru" a podobně. Tomuhle zas říkám nekritické následování já.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio