Kumbaya, my lord, Kumbaya!

48 - 68 - 89 - 10

31. 5. 2010 15:30
Rubrika: Žvatlání | Štítky: tema:politika-volby

"Tak nám zabili Ferdinanda" je známý citát ze Švejka. Letošní volby těch Ferdinandů zahynulo nepočetně více. Nejvíce se, přirozeně, hovoří o čtyřech předsedech, v pozadí je pak odstoupení Pavla Béma z čela pražské ODS a ve třetí řadě pak hromada "vykroužkovaných" ať už směrem vzhůru nebo naopak lidí, co spadli na zem.

Netajím se tím, že jsem pravičák, který myslí na sebe a vychází z myšlenky "když mám, tak dám, o rodinu se postarám" a tak si to představuji i u jiných. Myslím si, že je to praktická aplikace křesťanské myšlenky do "sobecké liberální ekonomie". Nemám rád středové strany, které se přikloní ke komukoliv, nemám rád levicové strany, které mě jako svobodného, bezdětného oberou a tyto peníze utopí částí v úřednících, částí v podpoře "sociálně slabších" a částí v předražených státních zakázkách, kterými jen přepalují ekonomiku.

Letošní volby dopadly a já si myslím, že je to novou voličskou generací. Nejenom, ale především. Nová generace, lidé, kteří nevědí co je to socialismus, nikdy neslyšeli o blahobytu pro všechny, rovnosti v platech, 100% zaměstnanosti nebo věcech zadarmo. Je to nová generace. Vyrůstají v kapitalismu, kde NIC není zdarmo. Jsou zvyklí za vše PLATIT. Naučili se, že jsou chudí i bohatí. Slyšeli o americkém snu, kdy každý se může propracovat vzhůru, pokud tvrdě maká. Jsou mladí, možná nevědí co chtějí, jsou nerozhodní ve volbě povolání, chodí na školy aby někde byli a něco dělali. Zbavují se zodpovědnosti, ale jednu věc se naučili bezvadně - vědí, že všechno má svou cenu.

Oproti tomu se tady rozkřikovaly strany, které slibují "lepší budoucnost pro všechny", "13.důchody", "když už ne zadarmo, tak alespoň se slevou" a "samá pozitiva a životní jistoty". Rodiny krachují, protože jsou předlužené a mladí lidé to vidí. Státy krachují, protože jsou předlužené a mladí voliči to stále vidí. Banky krachují, protože vyhodili příliš mnoho peněz mezi lidi, kteří jim je nevrátili a mladí to stále vidí. Jedna a jedna jsou dvě a i proto byla ekonomie a státní rozpočet hlavním motivem voleb.

Díky vám, vy všichni neobyčejní lidé, kteří máte oči pro koukání, kteří víte, že žít na dluh nelze věčně, kteří víte, že utahování opasků VŽDYCKY bolí, že je vám trapné zadlužovat svoje děti, které budete mít i když vám stát nepřispěje. Díky všem lidem, kteří se vidí jako mladí, neohrožení a úspěšní. Padnete na hubu, ale mám pocit, že to chápete, někdo během toho utahování opasků na hubu spadnout musí. A v neposlední řadě děkuji i všem nemladým zodpovědným.

Každých 20let se prý vymění generace a může se dít revoluce.

1948 se nejistota z válečné bídy a hladu proměnila v jistotu práce a blahobytu pro všechny

1968 se změnilo společenské klima, kdy lidé chtěli z diktátu do osobní zodpovědnosti (přehlasováno tanky)

1989 se zvonilo klíči a začala demokracie po česku, která chvílemi připomínala špatnou hru ve špatném divadle

2010 se změnilo vedení všech velkých stran a kromě "politického dinosaura" pana Kalouska nezůstal v politice kámen na kameni.

A víte vy co? Nesmírně se těším na rok 2030, až další generace najde odvahu něco změnit.

Zobrazeno 2851×

Komentáře

Pavel Husák (yetti)

MartinKyselak 1. 6. 2010 10:10 Negativní kampaň vás ze sněmovny dostala, negativní kampaň vás tam nevrátí. A jak čtu podobné příspěvky, čím dál více nabývám přesvědční, že se lidovci do sněmovny nikdy nevrátí.<br />
<br />
spitfire:<br />
Upřímně řečeno, taky ty pošklebky moc nemusím, tak aspoň takto svátečně jsem si rýpnul. Pokud pohádky končí dobře, tak hlavně prosím ne třinácti důchody. :)<br />
Zdravím

teenka

jéé já jsem myslela, že to je něco o modelingu , když jsem viděla ty míry, a to nejsou míry ale roky :D

Zobrazit 19 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio