Kumbaya, my lord, Kumbaya!

Protipotratová KDU-ČSL? Ale jděte!

17. 5. 2010 14:30
Rubrika: Žvatlání | Štítky: tema:politika-volby

Tak se tady rozjely volby a převolební kampaně. Je mi z toho na nic, takže se asi en těžko divit, že jsem agresivnější než obvykle. Zatím nejdebilnější nápad v podání RT, ale to je jejich problém. Zpět k problému.

Pár nadšených aktivistů zde i jinde uvádí, že je morální povinností katolického voliče (zřejmě tedy každého věřícího) je volit KDU-ČSL, protože "je proti potratům". Dovolím si ukázat jeden text, abychom viděli, jak na tom KDU-ČSL skutečně je:

"KDU-ČSL má jako každý lidský podnik své silné stránky i nevyužitý potenciál. Je ale jedinou možnou volbou pro toho, komu záleží na úctě k lidské důstojnosti a ochraně práv těch nejslabších. V boji proti "kultuře smrti" nesaháme k výhružkám trestními postihy, vydírání partnerů k šokujícím (byť pravdivým) fotografiím či výkřikům na náměstích. Za dlouhodobě účinnější zbraně považujeme kultivované vnášení etických témat do veřejné diskuze, prosazování souvisejících zákonů, podporu zařízení pro ženy a matky v tísni, trpělivou osvětu. Pojďme se spolu rytířsky zastat práv těch opravdu nejslabších"

Další text, díky Adalberto:

"Přislíbené snahy však i přes opakované žádosti nebudou ze strany KDU-ČSL před volbami zveřejněny obvyklým způsobem (tisková zpráva, ...) ...  V souvislosti s umělými potraty se KDU-ČSL bude snažit snížit jejich počet na co nejmenší míru například zavedením vyjádření otce, zavedením informovaného souhlasu ženy, čestného prohlášení o navštívení poradny a podporou poradenské činnosti.

Je to pozitivní trend oproti právě končícímu volebnímu období, kdy KDU-ČSL nejen, že neiniciovala žádné návrhy zákonů v oblasti bioetiky, politici nekultivovali nijak společenské vnímání dané oblasti, ale spolu s koaličními partnery dokonce ve vládě hlasovala pro rozšíření potratů"

 

Takže si to rozebereme a uděláme souhrn:

KDU-ČSL potraty zakazovat evidentně NEBUDE, což je jasně deklarováno větou "V boji proti "kultuře smrti" nesaháme k výhružkám trestními postihy", ale bude dělat práci, kterou by zvládla i iniciativa to jest "kultivovaně vnášet etických témat a prosazování souvisejících zákonů, podporu pro ženy a matky v tísni, trpělivou osvětu" a snažit se jejich počet snížit (což asi není to stejné jako zakázat a zřejmě se tímto klidně mohou zabývat i jiné strany) a hlavně o tom hodně povídat, protože to nic nestojí, nikoho to nenaštve a některým to udělá radost.

Takže vážení, pokud chcete volit KDU-ČSL jako jedinou bojující za práva nenarozených, pak vězte, že v parlamentu se přímé akce nedočkáte. Tím odpadnul důvod morální a hurá na ekonomiku..

Zobrazeno 5557×

Komentáře

domecek

StranikS ><br />
"Ano nebudenzakazovat ... a proč by něco zakazovat měla? Můžeš mi to prosím vysvětlit? Má snad náboženství být opravdu tím diktátem? Diktoval snad něco Ježíš? NE NE NE"<br />
<br />
Domecek ><br />
To je právě to! KDU je politická strana, KDU není náboženství. Náboženství a Ježíš, co má společného s politikou? Není už sama drzost (či dokonce zneužití jména), dát si coby politická strana slovo "Křesťanská" do názvu?!<br />
<br />
Smí křesťan vůbec vstupovat do politiky?<br />
Pakliže ano, má prosazovat zákony v souladu s mravním zákonem?<br />
Je trestání zločinů proti křesťanství?<br />
Dejme prostor fantasii, kdyby jsi byl vládce - monarcha a křesťan, nestíhal a netrestal by si ve sví zemi zločince?

domecek

oprava: sví - své

Zobrazit 108 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio