Kumbaya, my lord, Kumbaya!

Pohoršení středeční

30. 7. 2010 10:58
Rubrika: Žvatlání

Zpátečníci! Neuvěřitelné, že někdo něco takového vůbec může dnes, v 21. století mladým lidem udělat, to je vrchol! Copak vůbec nechápou, jaká je doba? Kde jsou? Co si vlastně myslí, že dělají, chytráci? Tohle tedy ne - jsem rozhořčen.

Ve středu jsem byl na promoci. Universita Kalova, prostory Carolina, slavnostní nálada, všichni dobře oblečeni a nalazeni, usazeni a pak ta hrůza začala. Nejprve začala hrát nějaká divná muzika - varhany! Musím říct, že písničku jsem neidentifikoval, ale koho to zajímá? Proč nezahrajou na něco normálního? Pak nastoupila řada profesorů v podivných hábitech a varhany začaly hrát cosi, co jsem identifikoval jako národní hymnu. Napětí dosáhlo vrcholu, jména studentů byla přečtena a vše se blížilo ke slavnostnímu slibu.

Jenže ouha! Kdo by si myslel, že bude vědět co se děje, ten by se šeredně spletl.. Představte si tu nehoráznost - v 21.století a oni to čtou latinsky! Obyčejný člověk neví, která bije, co je tohle za manýry? Studenti pak odříkali pár slov, taky latinsky, kdo ví, jestli vůbec věděli, co to znamená, ale k čemu? Stačilo by to udělat pěkně v češtině, aby se v tom vyznal každý, i takový balík jako já.

Na závěr Gaudeamus Igitur za doprovodu varhan a konec.

Naprosto nechápu, že centrum vzdělanosti jako je universita nejde s dobou, proč si nevezme příklad z církve a slavnostní okamžik nezpřístupní všem? Vždyť takhle tam jen lidé sedí a nerozumí o co jde.. Proč musí mladí lidé poslouchat otřesný zvuk varhan, když máme takové krásné nástroje jako jsou basová kytara a bubny? Je mi líto všech, kteří nechápou, že by to měla být universita, kdo má jít s dobou, oslovovat studenty a v budoucích studentech vzbuzovat touhu zažít něco pěkného na závěr studia, něco slavnostního! Namísto toho, snad jako trest, že unikli ze spárů školy musí poslouchat nesmyslnou hatlamatilku a pískot varhan.

Zobrazeno 2744×

Komentáře

Pavel Husák (yetti)

Když je to primitiv zahalující se do zbožných frází, tak to je ta nejkrásnější kombinace. No a ne? Jj, to by odpovídalo vlastně té samici od slušného vepře.

SkoroPaladin

Ha, to nic není. <br />
My mosíme chodit (na Masárně) ke zkóškám v saku. Ovšem nejhorší je, že i když člověk přijde na zkóšku slušně oblečen - tak ho to mnohdy nenechají udělat (asi bodo moset prohodit pár vřeléch slov s děkanem - že takhle ten socialismus nezbudujeme);-).

Zobrazit 24 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio