Kumbaya, my lord, Kumbaya!

Urážka eucharistické svátosti

17. 7. 2010 15:40
Rubrika: Žvatlání

Pod jedním mým článkem se to podobným výrazivem jen hemží, takže chci uklidnit obě strany tímto kratičkým článečkem. Nebojte se, i v dnešní době se hnus oranžovej trestá:

zdroj: idnes.cz

Kněz byl posléze za počin neslučitelný s posvátným charakterem eucharistie suspendován. A to i přesto, že byl prý populární. Zdroj: aktuality.sk

ZÁVĚR: Excesy jsou stáleještě trestány.. Snad to vyvolá smír mezi oběma tábory

zdroj: youtube

Vyjádření na stránkách arcidiecéze přeložené do češtiny ale našel jsem to i v angličtině:

On Sunday, July 11 Pastor Paul Vlaar has Obdam in the context of the World Cup the Holy Eucharist is celebrated in an orange chasuble and moreover with texts insufficient justice to the sanctity of the Eucharist. The images were received with indignation by believers at home and abroad.

Earlier, the bishop enjoined on the priest Vlaar not to mix the Holy Eucharist with secular events. The priest has said to fully endorse this and promised to abide it. The pastoral zeal and commitment of the pastor are also not in question.

Following this latest case, the bishop met again with pastor Vlaar immediatelyand he imposed a reflection period for the duration of that period of his priestly duties suspended. After completing this will be reconsidered.

 

Zobrazeno 4634×

Komentáře

solipso

ViZ: B je přesné, až na tu větu o nastavení člověka. Protože nastavení čl. je různe nejen v jednotlivých dobách, ale - a mnohem více - u jednotlivých lidí téže epochy. Liturgie má lidi viditelně sjednocovat napříč epochami, protože součástí Církve jsou i všichni lidé minulých dob (viz římský kánon, resp. 1. euchmodlitbu).<br />
Váš dovětek je de-facto legitimizací liturgických excesů (liturgie pro fotbalové fanoušky ať i formálně vyjadřuje jejich specifika) a vzniku sekt kolem svévolně upravených liturgických forem.

Zobrazit 48 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio