Kumbaya, my lord, Kumbaya!

Dobré zprávy po ránu, to jsem potom na ránu

15. 9. 2010 9:36
Rubrika: Žvatlání

Obvykle si deník Metro neberu - není důvod, těch 10 minut v metru můžu hrát poker na mobilu, modlit se, koukat do blba, kochat se vnady spolucestujících, rozjímat, spát, přemýšlet, připravovat si povinnosti na den, čtu si knížku nebo se snazim uhájit si svých 90cm čtverečních. Dnes jsem musel na bytové družstvo, takže změna zvyku a Metro jsem si vzal. Čtu zprávy a nezbývá mi, než je glosovat, aby to člověk přežil ve zdraví.

 

V občankách zmizí některé údaje - děti, stav, vzdělání. To kvůli diskriminaci. Nevím koho může co diskriminovat, ale nějak se v tom ztrácím. Kdo chce mít děti, ať si je pořídí (vyrobí, koupí nebo adoptuje); kdo chce mít jiný stav (teď už není řeč o dětech), ať se podle toho zařídí a odměnou za mnoho let studia vysoké školy, propitá játra a propocené košile u zkoušek je to, že titul pak nikde raději nebudete uvádět. Nechápu, co je kde diskriminační, všichni máme stejné možnosti (kromě několika vzácných výjimek, kterým se tímto omlouvám). Moc se těším, až vzdělání nebudu smět napsat do životopisu, doktoři sundají diplomy ze zdí a v obchodním styku bych zakázal jakékoliv reference - je přeci nefér, že Franta postavil baráků 150 a já jen jeden, cítím se diskriminován tím, že tento stav dává tak okatě ve výběrovmém řízení najevo.

 

V katolickém Polsku chtějí církevní rozvod. Vlastně zneplatnění. 10.000 žádostí za rok, právníci specializovaní na kanonické právo a trapnost v podobě maškarády a hledání legálních důvodů pro zneplatnění sňatku. Ostatně, když už si s katechismem vytíráme zadek, proč to neudělat se svátostmi skrze kanonické právo, že? Katolíci mají svátostí sedm, tak nějaké obětovat můžou - ostatně je to nepopiratelně v zájmu ekumeny a sjednocení se s protestanty. Takže jako protestant mohu volat pouze GO ON Poland!

 

Pokud narazíte na podobně dobré články, klidně mi je pošlete do vzkazu nebo je lípněte sem, alespoň budu mít inspiraci na článek další..

Zobrazeno 2057×

Komentáře

tencek

Mně se nezdá těch 90 cm čtverečních. To je plocha zhruba dvou okének, do jakého teď píši tenhle vzkaz. A tam by se nevešel ani hodně pokroucený protestant :). Nebo to si hájíš jen intimní partie? :)

Trabi

90 cm čtverečních je například obdélník 9 x 10 cm. Pro srovnání - bankovka 100 Kč má plochu 96,6 cm čtverečních (14 x 6,9 cm)...
Přesně takovou plochu zaujímá příslušník libovolného věrovyznání (nebo bez vyznání) v metru v ranní špičce, když stojí na jedný noze a ještě ne vlastní ;-))))

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio