Kumbaya, my lord, Kumbaya!

Práva dítěte

27. 6. 2012 14:24
Rubrika: Konfesní úvahy

Dnes mám evidentně blbej den.. otevřu noviny a přečtu si následující větu:

"Dětské tělo je obřízkou nevratně a trvale změněno. Tato  změna je v rozporu s právem dítěte, aby samo později rozhodlo o svém náboženském  přesvědčení"

Shodou okolností je to i citát z rozhodnutí kolínského soudu (Německo). Děsím se okamžiku, až si ten stejný, odvážný soud uvědomí, že křest je také nevratné a nesmazatelné znamení, které člověka trvale změní.

Mimochodem: Skutečně obřízka bere člověku právo rozhodovat o svém náboženském přesvědčení? Je snad obřízka samospasitelná? (A co křest?)

Závěr: Třeba jde soudu jen o "tělo" a nikoliv o "duši". Jakkoliv ani to mi vrásek na tváři neubírá. Každopádně se z mého pohledu jedná o velice hloupý výrok soudu..

 

Zobrazeno 1857×

Komentáře

znova2010

S tím právem dětí na úplnou rodinu stejně jako s jinými lidskými právy je to všelijaké a často zpochybňované.

Existuje třeba právo dítěte být na světě vítáno a chtěno, být milováno. Já osobně si myslím, že na takovém právu něco je. Ale je to hlavní argument pro-choice (zastánců UPT).

Jsou to hlavně zástupci konzervativních a nejkonzervativnějších katolíků, kteří považují lidská i dětská práva za bláboly a výmysly liberálů.

Papo

znova2010: "Existuje třeba právo dítěte být na světě vítáno a chtěno, být milováno. Já osobně si myslím, že na takovém právu něco je. Ale je to hlavní argument pro-choice (zastánců UPT). "

Asi mi ušla pointa. Pokud by dítě nepřišlo na svět vítáno a chtěno, tak ho zabijeme a pak je mu jedno, že jsme ho nepřivítali a nemilovali???

Zobrazit 25 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio