Kumbaya, my lord, Kumbaya!

Dovolená

5. 7. 2012 21:52
Rubrika: Žvatlání

  Rok jsem nebyl na dovolené, což se silně podepisovalo na mně (a především mém pracovním výkonu), takže jsme se s Mirkou dohodli, že si zasloužíme dovolenou. Původně jsme chtěli jet s partou padesátníků na jižní Moravu, ale pak změna plánu - pojedeme do Krkonoš - sami. Samotné nás překvapilo, že za pět a půl roku jsme ještě nikdy nebyli sami na dovolené. Fakt nebyli.

  Mirka s oblibou říká, dokud nebudeme spolu sami na horách, tak si mě nemůže vzít, protože mě nemá "odzkoušeného". V pondělí vybrala hotel "Vltava" ve Strážném (skvělá cena a podle fotek pěkné pokoje), zařídil jsem rezervaci, slíbili nám pokoj pro dva s televizí. Ve středu večer jsme vyjeli z Prahy, ale to nebylo tak snadné. Mirky pobízení "pojeďme, ať tam nepřijedeme pozdě" vzalo za své, když zavolala její sestřenka. Večeře s ní a pak kafíčko u ní doma náš odjzed posunulo o dvě hodiny. Já tu holku prostě miluji.

  Emailem byla potvrzena rezervace na čtyři noci. Kolem jedenácté hodiny jsme úspěšně dorazili. Chvíli jsme hledali, kudy do hotelu, až k nám přišel chlapík, který se nás ptal, copak hledáme. Řekli jsme mu, že máme domluvené ubytování na čtyři noci. Byl překvapený, že jsme už druhá dvojice, že s majitelem hovořil ten den už dvakrát, že neví, že by měl kdokoliv přijet. Ale že v restauraci je jeho dcera, která nás ubytuje. Dcera se nejprve podivila, že jsme přijeli, poté se ptala, jestli máme poukaz. Nemáme. Další podivení, že jsme se rozhodli ubytovat se u nich (a to už jsme se po sobě s Mirkou dost vyjeveně koukali). Pokoj pro dva se proměnil v pokoj pro 5 - zřejmě působíme velice potentním dojmem, takže se předpokládá, že jednou tenhle pokoj naplníme. Nebo to byla reakce na to, že v pokoji není televize a tak někdo předpokládal, že se zabavíme jinak.. no, nezabavíme, ještě pořád nejsme svoji.

  Příchod do pokoje (z hotelu jsme ubytování překvalifikovali na ubytovnu lyžařských zájezdů) byl pro Mirku i mně trochu šokem. Nejprve jsem se musel srovnat s tím, že NEJSEM v pětihvězdičkovém hotelu. Ručníky jsem v koupelně nenašel (dokonce ani ten malý pod nohy, když vylezu ze sprchového koutu). Na wi-fi jsme zapomněli obratem. Asi jsem byl ten smutnější, ale to trvalo jen asi minutu, než jsem se s tím srovnal. Pak se do čela smutnění dostala Mirka a to dosti suverénním způsobem. U postele byla pavučina a v ní pavouk. Toho jsem zlikvidoval obratem. Pak Mirka udělala tu chybu, že potřebovala na záchod. Já ji nenutil. Na okením parapetu našla prach a asi tři mrtvé komáry (hádám, že chcípli hlady), ve sprchovém koutu mrtvou můru (tady si myslím, že zemřela steskem) a vedle umyvadla mumifikovaného pavouka (jasná sebevražda). Já jsem začal řvát smíchy, když za sebou zavřela dveře na záchod - za dveřmi byly dvě krásné pavučiny. Mirka nevěřila, že mumifikovaný pavouk jen nevyčkává (pak se ještě ptala, jestli se náhodou nesvlékají z kůže, když rostou, takže jsme chvíli hledali jeho větší mutaci), chvíli poté mumifikovaného pavouka zkoušela pokropit vodou z kohoutku - evidentně to živá voda nebyla, ale to v Mirce nevyvolalo vlnu zklamání, že nemůže nechat ožít jedno zvířátko, spíše naopak.

  Mirce jsem před spaním musel slíbit, že ráno požádám o úklid (stejně jako jsem paní sliboval, že nebudeme spát ve všech pěti postelích, když jsme jen dva) a ona mi zase tvrdila, že stejně neusne. Ráno pak říkala, že nevěděla jak usnula a že se jí spalo jako v bavlnce. Asi nějaký pavouček tkal její krásné sny a ona je nemá tak ráda (pavouky, proti pěkným snům nemá nic)!

  Ráno jsem se u snídaně velice galantně optal, jestli by nebylo nic proti ničemu vymést z pokoje pavučiny a všechna mrtvá zvířátka (také ta živá a že o můru jsem se již postaral). Paní se na to šla podívat a asi se skutečně zastyděla. Při našem příchodu v podvečer jsem si i já všimnul (a to jsem hodně ignorant na takové věci), že v pokoji není vysáto, ale že někdo se pavučinám věnoval, parapet otřel (ale zrcadlo v té stejné koupelně co má asi 3,5 metru čtverečních zůstalo dál zapráskané jak jetel). Alespoň že tak.

A proč Vám to vyprávím? Abyste se zasmáli, poučení z toho neplyne.

Zobrazeno 7036×

Komentáře

JiKu

Chudáci pavouci.
Za kolik je ten Hilton?
Ono opravdu férovost spočívá jen v poměru cena_výkon :-)
Ostatní je svobodná lidská volba.

Papo

JiKu: 400 korun na hlavu a noc a polopenzí..

JiKu

No, snad to spraví tím obědem :-)

pavel-v

Nebo je v ceně i výhled na pobřeží?

Klarysa

No, co k tomu říct? Asi jen to, že ne všechno je vždy tak, jak si člověk představuje a snad by i chtěl....

A aspoň dovolená, kromě toho ubytování, stála za to?

Gillette

my jsme plánovali dovolenou v zahraničí. místo toho jsme dostali akutní zánět hltanu. a mám ho dodnes. hurray! .-)

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio