Kumbaya, my lord, Kumbaya!

ViZův dopis

5. 9. 2012 9:25
Rubrika: Žvatlání

Nevím jestli tu byl, svolení nemám, ale líbí se mi, jak to je popsáno:

Pan Bohuslav Sobotka předseda ČSSD a poslanec PS ČR
Petřvald, 29.08.2012
 
Vážený pane Sobotko, ...
  obracím se na Vás ve třech bodech, jež mi velí utrácet drahý čas mého života.
 
1/ Vracím Vám složenku, kterou od Vás Římskokatolická farnost Petřvald u Karviné obdržela minulý týden. Od pana Kalouska a pana Nečase jsme nic neobdrželi, proto jim nic nemůžeme vrátit. Tím Vám doporučuji, abyste se Vy, či Vámi vybraná PR agentura naučili česky, neboť uvedenou složenku bylo možno přeposlat nebo zaslat, nikoliv však vrátit.
 
2/ Je CHUCPE (nevím, zda víte, co to znamená, ale pro jistotu Vám uvedu význam tohoto hebrejského /jidiš/ slova tak, jak je jej lze nalézt na wikipedii: specifický druh drzosti, drzé nestoudnosti či opovážlivosti). Je to věru tristní způsob uvažování a jednání, když okradenému navrhnete formou složenky, aby si přispěl na částečnou náhradu škody, jež mu byla krádeží způsobena.
 
3/ Tímto Vás žádám, abyste si nechal odborníky propočítat, kolik máte přispět na úhradu dluhu, který má Česká republika vůči Římskokatolické farnosti Petřvald u Karviné, po dobu neplnění závazku, který vznikl přijetím zákona 218/1949 Sb. Od Vás osobně bych očekával splacení dluhu minimálně za dobu, během níž jste jako ministr financí České republiky nesl osobní odpovědnost za NE-dodržování zákona Českou republikou. Jistě pochopíte, že farníci, kteří tvoří Římskokatolickou farnost Petřvald u Karviné, by byli rádi, kdybyste v Poslanecké sněmovně navrhl odškodnění za šikanu za strany Městského národního výboru, které byli podrobeni zvláště během padesátých a šedesátých let minulého století kvůli svém náboženskému přesvědčení. Stejně tak mohou očekávat, že jejich osobní prostředky, které vložili do zabezpečení potřeb farnosti bude refundováno, neboť tak měl činit stát po dobu 40 let platnosti zákona 218/1949 Sb. v původním znění. Podle §8 zákona 218/1949 Sb. v platném znění Vás žádáme o zaslání částky na opravu havarijního stavu střechy farního kostela, který je kulturní památkou. Tato částka činí podle prvního propočtu asi 400 tisíc Kč. Tuto žádost předkládáme Vám, neboť jste nás oslovil nevyžádanou reklamou (formou Vaší složenky) jako první s podivnou žádostí o příspěvek na úhradu částečné náhrady škod způsobených krádeží církevního majetku a zároveň předpokládáme, že v případě vítězství Vaší strany ve volbách budete usilovat o nápravu způsobených křivd a majetkové újmy způsobené státem v době před rokem 1989 i po roce 1989 a zamezíte porušování zákona ze strany České republiky. S přáním všeho dobrého
 
P. Vít Zatloukal, farář
 
 
Složenka
Zobrazeno 4715×

Komentáře

Ester-Michael

tak s tím nemůžu souhlasit:-(

tapak

s čím?

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio