Kumbaya, my lord, Kumbaya!

Blik!

7. 2. 2017 10:09
Rubrika: Žvatlání

  Škoda Auto má krásnou reklamu na svá auta, kde se hlas ptá: "Vzpomínáte si na ten pocit?" ... "Pouhý pohyb, který spustí celý mechanismus." ... "Když se to stane poprvé, vzrušením se Vám zatají dech." Ta reklama se mi líbila, moc se mi líbila, protože tohle vzrušení zažívám i jako dospělý chlap, kdy jsem fascinován tím, jak věci kolem mě fungují a pracují. Více než "vítězství lidského génia" je to pro mě zázrak u kterého se musím ptát, jak to ty lidi vlastně napadlo? Co je k tomu nápadu vedlo? Co bylo tím impulzem? Dostali to jako dar nebo se prostě náhodně propojily nějaké synapse a bum! nápad je tady? Možná je to jen otázka vytyčení si cíle a velkého množství pokusů, nevím.

   Péťa právě objevuje elektoniku a elektřinu. Začalo to tím, že rád bere mobil, a když si může vybrat, tak raději tátovi než mámě, protože mobil se dá rozsvítit, když s ním šikovně manipuluje. Pokusy pouštět mu písničku z mobilu nedopadly - což o to, panáček je srandovní, Péťa si chvíli směje a pak mu stejně největší radost udělá, že když zmáčkne to veliké tlačítko na spodku mobilu, tak písnička přestane a když ho zmáčkne znovu, tak pokračuje. Prostě legrace. Pokud ten mobil není zrovna můj. Ech.

  Samozřejmě zapnutý a otevřený notebook - věděli jste, že když táta pracuje, píše email nebo dělá nabídku, tak správně načasované plácnutí do klávesnice dokáže vyvola VELIKOU reakci! A to je, samozřejmě, legrace k popukání. Ach jo, ale je to náš miláček.

  A pak je tady, samozřejmě, myčka! Bohužel - dětská pojistka funguje jen, když myčka běží, ale to není náš problém. Doufali jsme, že když se myčka zapíná jedním tlačítkem na jedné straně a mytí druhým tlačítkem na druhé straně, že to prostě bude stačit jako ochrana. Jenže ta dvě tlačítka (zřejmě z ergonomických důvodů) jsou největší, takže lákají. Náš pokus s názvem "nedovřená myčka se nespustí" měl trvání 20 minut. Pak Péťa doklapnul myčku a pustil ji. Myčku jsme vypnuli, Péťu zabavili, ale nečekáme, že by to zabralo na nějak dlouhou dobu.

  Vypínač a svícení světlem s nadšeným výkřikem "blik!" když se světlo rozsvítí je samozřejmostí. Musím říct, že poslední týden chce být u táty v náručí (máma s bříškem ho netahá, tak to ani nezkouší) skoro pořád a ideální je, když si mě odchytí na chodbě - protože ať půjdeme kam půjdeme, určitě to bude kolem vypínačů. A já mu to rád dopřeji, ne že ne. A ještě ušetřím za posilovnu.

  Dnes ráno jsem objevil nový výhodný obchod - vyměnil jsem mobil za powerbanku. Konečně se vyplatilo pozorování Péti a přemýšlení nad tím, co je jeho motivací. A protože má radost z propojení tlačítko -> světýlko, namísto tlačítka na mobilu mačká tlačítko na powerbance a rozsvěcí světýlka ukazující stav nabití. Přidali jsme k tomu rozsvícení podsvícení na hodinkách (ty jsou snad nerozbitné) a blikání lampičkou na nočním stolku. Úspěch veliký, snad se nám to podaří udržet.

 

Zobrazeno 4385×

Komentáře

prig

Znám, znám..

BBB1

Myčka není nic proti pračce... ta má světýlek tuny a navíc se v ní točí prádlo a teče voda...

Papo

@BBB1 naštěstí máme pračku s horním plněním.. Ale trouba, která má časovač s nejkratším intervalem 10 vteřin, to je hitmaker!

BBB1

Na troubu nesahat, jinak au au a moc velký bebí...

jjkohoutek

Konečně jsem pochopil diferenciál :D

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio